De GoFundMe pagina, gelanceerd op 11 oktober 2020

De crowdfunding

Het kan iedereen gebeuren en het gebeurde mij: door een stom ongeluk liep ik een zware hersenschudding op. Al 2,5 jaar kamp ik met de gevolgen hiervan: stekende hoofdpijn, extreme vermoeidheid, misselijkheid en overgevoeligheid voor prikkels. Ik lijd aan Post-Commotioneel Syndroom (PCS), langdurige klachten na een hersenschudding. Mijn gezonde, onbezorgde leven is sinds het ongeluk verleden tijd.

In Nederland ben ik uitbehandeld, maar er is een kliniek in Amerika die mij kan helpen. De kliniek Cognitive Fx heeft al 4000 mensen met PCS behandeld, met groot succes. Na een zorgvuldige overweging besloot ik deze kans te grijpen. Dat was spannend… want het geld voor de behandeling had ik niet zelf. Ik moest dus om hulp vragen en mijn verhaal aan een grote groep vertellen. Op 11 oktober lanceerde ik met een vriendin een crowdfunding om de benodigde 17.000€ op te halen. Het ongelofelijke gebeurde… binnen 24 uur haalden we het streefbedrag op! Dankzij 800+ donateurs kan ik in januari 2021 naar Amerika afreizen voor behandeling. Een nieuwe bladzijde in mijn levensverhaal.
Ik ben iedereen die heeft gedoneerd, gedeeld en meegeleefd zo intens dankbaar!


Tekst gaat verder onder de afbeelding


Op 12 oktober schreef ik:

Lieve, lieve donateurs,
Vanochtend werd ik wakker met een overweldigend gevoel van dankbaarheid en verbazing. De rest van de ochtend heb ik geprobeerd om woorden te vinden om mijn dankbaarheid op jullie over te brengen.
Hier zijn ze:

Nooit had ik durven hopen dat we zo snel het streefbedrag van € 17.000 zouden halen… maar het is gelukt! Gisteravond stond de teller op € 12.000. Vandaag is daar met de laatste Tikkiedonaties + GoFundMe donaties nog eens €3500 bijgekomen. Dankzij enkele royale donaties uit mijn familiekring op mijn privérekening is vandaag het streefbedrag gehaald!
Ik verzeker jullie er van dat iedere euro direct besteed wordt aan mijn herstel. In de eerste plaats natuurlijk aan de behandeling bij Cognitive Fx in Amerika. Hier kan ik eind januari terecht voor de EPIC-treatment, ervan uitgaande dat ik een medische uitzondering krijg op het inreisverbod dat is vervaardigd in verband met corona (dat is gelukkig al een hoop mensen die naar CFx gaan gelukt!).
Ik wil iedereen die heeft gedoneerd en/of gedeeld ontzettend bedanken! Jullie hebben me écht de kans op een normaal leven teruggegeven. Ongelofelijk dat er zoveel lieve, behulpzame mensen zijn. Het lukt me vast niet om iedereen te noemen, maar hier is een poging:

Ten eerste wil ik mijn (schoon)familie, vrienden en vriend bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens mijn gehele ziekteperiode en deze crowdfunding.
Dan, het Groningse studentennetwerk: jullie floreerden! Zeker de helft van het benodigde bedrag is binnengehaald dankzij de inzet en betrokkenheid van deze groep.
Steun kwam ook uit een onverwachte hoek: oud-bekenden, ‘vrienden van vrienden’, ‘ouders van vrienden’ en ‘vrienden van ouders’ droegen hun steentje bij. Heel erg bedankt!
Sprakeloos ben ik nog steeds over het grote aantal donaties van mensen die mij niet direct kennen. Het raakt me diep dat zij de tijd en moeite namen om het verhaal van een wildvreemde te lezen en te doneren.

Er zijn zoveel donaties gedaan dat ik helaas niet iedereen persoonlijk kan bedanken. De komende weken zal ik de top 10 donateurs benaderen voor een persoonlijk bedankje. Ik zal daarnaast iedereen op de hoogte houden van de ontwikkelingen in mijn behandeling via de www.kopjeboven.nl. Eens in de zoveel tijd zal ik hier een blog plaatsen. Je kunt me ook volgen via Instagram: @kopjeboven.

Tot slot: een speciaal bedankje voor iedereen die heeft meegewerkt aan het opzetten van de website en/of GoFundMe: Laura(!!), Maarten, Margriet, Nicky, Dorien, Niels, Floris en Sanne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *