De confetti daalt neer

Het is inmiddels alweer zevenweken geleden dat Laura en ik de een crowdfunding startten om geld in te zamelen voor een behandeling voor mijn PCS. En wauw, wat ging het snel! Die 11 oktober was een ongelofelijke, bizarre en vooral hartverwarmende dag. Eerlijk is eerlijk, ik moest er even van bijkomen…

De actie ging als een lopend vuurtje en heeft behoorlijk wat spreekwoordelijk stof doen opwaaien. Of beter gezegd: confetti. Want het was natuurlijk één groot feest om zoveel lieve reacties van bekenden en onbekenden te mogen ontvangen. Steun kwam vanuit vele hoeken. Zelfs mensen die ik al jaren niet meer had gesproken namen de moeite om me een hart onder de riem te steken. Ook een aantal lotgenoten zochten contact. Sommigen van heb waren al naar CFX geweest en deelden hun positieve ervaring met mij. Anderen zaten nog midden in hun zoektocht en wilden met mij sparren over de mogelijkheden. Ik ben heel blij dat ik door het vertellen van mijn verhaal ook anderen weer een beetje verder kan helpen.
Alle positieve reacties bewezen mij dat het de moeite waard was om me open te stellen en mijn verhaal te delen op internet, hoe spannend dit ook was.

”Alle positieve reacties bewezen mij dat het de moeite waard was om mijn verhaal te delen”


De afgelopen weken heb ik geprobeerd om alle berichten te beantwoorden. Ik heb samen met mijn ‘actie team’ virtueel geproost op het behaalde resultaat en heel wat herstelslaapjes in mijn dagen gesmokkeld. De confetti daalde langzaam neer en de nabije toekomst werd zichtbaar: afreizen naar Utah voor de behandeling bij CFx.

Op 21 januari 2021 ben ik welkom bij CFX voor mijn fMRI onderzoek, waarna op 25 januari mijn EPIC- Treatment zal beginnen. “Maar mag je dan wel naar de VS?” hoor ik je vragen. Zeer waarschijnlijk wel.
Dat zit zo: wanneer je een medisch noodzakelijke reden hebt om naar de VS te reizen, kun je een uitzondering op het inreisverbod aanvragen bij de Amerikaanse ambassade. Hiervoor moet je een aantal (medische) bewijsstukken indienen. Dit kan helaas pas vanaf 30 dagen voor vertrek. Als je toestemming krijgt, moet je, eenmaal in Amerika aangekomen, 14 dagen in zelfquarantaine. Ik ben dus druk bezig met het regelen van flexibele vliegticketes, een Airbnb, reisverzekering en alle bewijsstukken die nodig zijn om de toestemming voor reizen te kunnen krijgen. Een flinke klus, maar absoluut de moeite waard. Het plan de campagne is dat ik op 5 januari samen met mijn vriend Maarten naar Salt lake city (Utah) vlieg. We kijken er erg naar uit!
De afgelopen weken heb ik dus niet stil gezeten. Maar de reis plannen is niet het enige waar ik mee bezig ben geweest…

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Zoals je misschien al hebt gezien, heb ik op deze website ook een portfolio-pagina (”De Winkel”) met zelfgemaakte lampen, schilderijen en sieraden. Tijdens de crowdfunding heb ik tot mijn verheuging een aantal aanvragen gekregen, dus ik ben vol op aan de knutsel! Vanaf vandaag staan er ook weer een aantal nieuwe producten in het portfolio. Neem vooral een kijkje 🙂 .

Wil je voortaan een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog post? Stuur dan een e-mail naar marieke.kopjeboven@gmail.com met als onderwerp ‘mailinglijst blogs’ (kan ook via het contactformulier op deze website).

Liefs,
Marieke

2 Replies to “#1 De confetti daalt neer

  1. Roel en Jennie

    Heel fijn Marieke dat er zicht is op je reis en daarmee je behandeling. Veel succes met je alle voorbereidingen maar doe vooral rustig aan!
    Lieve groet,
    Roel en Jennie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *