Touwtjespringen in het park als fysieke training

Ready for take-off

YES! Het hoge woord is er uit: vorige week kregen we van de Amerikaanse ambassade te horen dat we toestemming hebben om naar Amerika te reizen!

Maarten en ik hebben om precies te zijn een ‘NIE’ gekregen. Dit staat voor National Interest Exception, wat betekent dat we een uitzondering hebben gekregen op het inreisverbod dat Trump heeft vervaardigd. Die toestemming is toegekend omdat deze reis medisch noodzakelijk is. Een NIE is 30 dagen geldig en je mag er één keer mee naar Amerika. Om de NIE aan te vragen, heb ik een hele bups aan documenten moeten inleveren. Onder andere een brief van mijn huisarts, een brief van CFx en een zelfgeschreven brief waarin ik uitleg waarom deze behandeling noodzakelijk is en hoe ik de behandeling betaal (dankzij jullie!!).

Naast deze administratieve voorbereiding, ben ik me ook fysiek aan het voorbereiden op de EPIC-treatment bij CFx. Omdat een groot deel van de behandeling uit fysieke training bestaat, baat het om bij aanvang zo fit mogelijk te zijn (voor zover dit kan als je PCS hebt, natuurlijk). Om die reden heb ik iedere ochtend een sport/beweegmoment in mijn dagelijkse routine toegevoegd. Al een aantal weken doe ik drie keer per week interval training, gecombineerd cardio en kracht, en twee keer per week yoga.

De interval training is een geval apart, omdat dit gecombineerd wordt met een speciale ademhalingsmethode. Nadat ik +/- 1 minuut keihard heb gewerkt om mijn hartslag omhoog te krijgen, probeer ik weer zo snel mogelijk mijn ademhaling omlaag te krijgen. Dit doe ik door 4 seconde in te ademen, 1 seconde mijn adem vast te houden en 5 seconden uit te ademen. Probeer het maar eens, je denkt dat je stikt haha.
CFx heeft onderzocht dat deze ademmethode een storm aan neurotransmitters in de hersenen vrijmaakt. Die zijn dan weer heel belangrijk voor het aanleggen van nieuwe neurale paden. Tel daar een serie door CFx samengestelde cognitieve oefeningen bij op, en je hebt een weg naar mentale verbetering… So they say!

Het aftellen is nu dus echt begonnen. Maar het blijft spannend in deze tijd, met het risico op coronabesmetting, een gecancelde vlucht of strengere maatregelen. Ik haal pas opgelucht adem als ik mijn voeten om Amerikaanse bodem zet. Dan kan mijn CFx avontuur echt beginnen.

Liefs,
Marieke

One Reply to “#2 Ready for take-off

  1. Irma Selter

    Ha skeetje van me.
    Geweldig nieuws ik ga je volgen. Heel veel succes met de training en alle andere voorbereidingen.

    Liefs Irma en Chris xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *