Hello from Utah!

Geschreven op 10 januari 2021

Afgelopen dinsdag zijn Maarten en ik nog voor het ochtendgloren vertrokken uit Delft. Bewapend met mondkapjes, spatschermen en een lading aan desinfecterende handgel begonnen we aan de reis naar Salt Late City. De reis verliep gelukkig zo goed als vlekkeloos. Alleen de overstap in Los Angeles was wat ongemakkelijk, vanwege een handjevol douanemedewerkers die mensen als sardientjes door de beveiligingspoortjes propte. Ironisch genoeg werden we gelijktijdig via de intercom om ‘social distancing’ gevraagd. Bizar dat het coronarisico nog steeds niet tot iedereen is doorgedrongen. We waren maar wat blij met onze ‘bewapening’.

Na een reis van 21 uur kwamen we aan op Salt Lake City airport. Daar stond het gehuurde autootje voor ons klaar. Deze zal de komende maand onze beste vriend zijn.
We reden naar Orem, een klein dorpje ten zuiden van Salt Lake City. Hier werden we warm ontvangen door Marci, de eigenaresse van onze Airbnb. Het souterrain van haar grote Amerikaanse huis is omgetoverd tot een mooi appartement. Het is een super fijn plekje: ruimte zat, een volledig uitgeruste keuken, en heerlijke Amerikaanse ‘cinema couch’ en een open haartje. ‘’Mooier dan ons eigen huis’’ zei Maarten. Ik geloof niet dat het een grapje was.

Inmiddels zitten we hier al vier dagen in zelfquarantaine. Maar opgesloten voelen we ons allerminst. Want zolang we afstand houden van anderen mogen we gewoon naar buiten en de omgeving is hier prachtig! Direct als je naar buiten stapt heb je 360 graden uitzicht op bergen. Direct voor onze Airbnb loopt een fiets en wandelpad die heel Orem doorkruist en de bergen inloopt. Provo Canyon is om de hoek en op 20 minuten rijden is Sundance Ski Resort. Een aantal dagen geleden zijn we naar Utah Lake gereden, een groot meer aan de voet van Orem/Provo. Het vriest hier ‘s nachts flink, waardoor een dikke laag ijs op het meer ligt waar je overheen kunt lopen (zie foto’s).
Er is hier genoeg te verkennen dus. En ondertussen lekker lezen, koken, spelletjes spelen en rusten. Natuurlijk, deze quarantaine is opgelegd en zonder de pandemie zouden we hier nooit zo ver voor het begin van de behandeling zijn. Maar deze ‘verplichting’ zie ik inmiddels als een cadeautje.

Tekst gaat verder onder foto’s

Nog groter is het cadeau dat we hier uberháupt kunnen zijn. De aankomst hier was opnieuw een realisatiemoment: zonder jullie allemaal was ik hier nooit geweest en daar ben ik ZO dankbaar voor!
Ondertussen wordt het ons ook weer duidelijk gemaakt waarom we hier zijn. Of ik nu in Nederland ben of afreis naar deze bijzondere, rustige plek: mijn klachten reizen altijd met me mee. Ik zal uiteraard een hoop mooie plaatjes en fijne momenten met jullie delen, want die zijn er genoeg! Maar wat er óók is, is een tekort aan energie om dingen te ondernemen, overprikkeling na een autorit, ziek worden van een beeldscherm, errors in mijn hoofd na een kwartiertje schaken. Ik geniet volop van dit avontuur, maar ik voel me ook elke dag ziek. Ik hoop met heel mijn hart dat CFx daar verandering in kan brengen.

De planning van de komende tijd is als volgt:
De komende anderhalve week zullen wij ons onderdompelen in de natuur en afwachten of we wel/niet COVID symptomen ontwikkelen. Als we gezond blijven, kan ik op donderdag 21 januari voor het eerst naar de kliniek. Die dag krijg ik een aantal onderzoeken, waaronder de fMRI/fNCI scan. De ‘echte behandeling’ begint vervolgens op maandag 25 januari.

Tekst gaat verder onder foto

Tot slot ben ik super blij met deze aanwinst: de leenfiets van een Nederlandse CFx voorganger! Zij heeft tijdens haar verblijf een fiets gekocht en die hier achtergelaten, zodat ‘Dutchies’ (zo noemen ze ons hier) niet zonder hun belangrijkste vervoermiddel komen te zitten. Heerlijk om op dit fietsje de trails van Orem te verkennen. Bedankt, Rosanne!

Talk to you soon!
Marieke

PS – Wil je op de hoogte blijven en voortaan een e-mail ontvangen als ik een nieuwe blog post? Vul dan het contactformulier op de website in (je komt hier via het menu rechtsboven). Vul als onderwerp van je berichtje ‘mailinglijst blogs’ in. Geen enkele update, mooi plaatje of side story missen? Volg @kopjeboven op Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *